Menu
Sluiten
contacteer ons 053 60 65 66 contacteer ons info@horse-immo.be

Tips om jouw dieren warm (én gelukkig) te houden in de winter

Brrr... de vrieskou heeft zijn intrede gedaan, en dat betekent extra zorg en aandacht voor onze geliefde viervoeters.

Als dierenliefhebber wil je natuurlijk dat jouw harige vrienden comfortabel en gezond blijven, zelfs als de temperaturen onder nul duiken. Geen zorgen, wij hebben een winterse overlevingsgids samengesteld boordevol tips om deze koude maanden door te komen.

1. Warme dekens voor tevreden paarden

Geef je (geschoren) paard een extra laagje liefde met een warm deken. Zorg ervoor dat het deken van goede kwaliteit is en geschikt is voor de weersomstandigheden. Bonuspunten als jouw deken waterafstotend is om regen en sneeuw buiten te houden. Tip van makelaar Stephanie: paarden met veel haar die op de weide staan hebben beter geen deken aan. 

2. Ga voor voeding op maat

Pas het dieet van je dieren aan op de winter. Ze hebben mogelijks meer calorieën nodig om warm te blijven. Overweeg ook extra ruwvoer te geven, zoals hooi, om hun interne kachels op volle toeren te laten draaien.

3. IJsvrije drinkbakken

Zorg ervoor dat het water van je paarden en andere dieren niet bevriest. Gebruik verwarmde drinkbakken of voeg een drijvend rubberen speeltje toe aan de waterbak om beweging te creëren en bevriezing te voorkomen.

4. Windbescherming en schuilplaatsen

Creëer beschutte plekken in de weide of stal waar je dieren zich kunnen terugtrekken uit de snijdende wind. Windbescherming en voldoende stro in de stallen houden de warmte vast en bieden een comfortabele plek om te rusten.

5. Controleer de gezondheid van je dier

Houd een oogje in het zeil voor tekenen van onderkoeling, zoals rillen of verminderde activiteit. Regelmatige controles en gezondheidsscans helpen om eventuele problemen snel op te sporen en te behandelen.

6. Bewegen, bewegen en... bewegen!

Stimuleer beweging, zelfs in de kou. Regelmatige lichaamsbeweging helpt de bloedsomloop te bevorderen en houdt je paarden fit en gezond. Een wandeling of lichte training kan wonderen doen.

7. Safety first!

Wees voorzichtig met het gebruik van verwarmingsapparatuur in de buurt van dieren. Controleer regelmatig op gladde paden en ijsvorming om ongelukken te voorkomen. Veiligheid staat altijd voorop!

Met deze winterse wijsheid kun je jouw paarden en andere dieren warm en gelukkig houden, zelfs als Koning Winter zijn ijzige scepter zwaait. Dus wikkel jezelf in een warme sjaal, trek je laarzen aan en geniet samen van de winterdagen!

Overweeg je jouw vastgoed te verkopen en een nieuwe plek te vinden voor jou en je geliefde dieren? Ontdek hoe Horse Immo je kan helpen bij een vlotte verkoop en een ideale nieuwe thuis!

news

Tips om jouw dieren warm (én gelukkig) te houden in de winter

Brrr... de vrieskou heeft zijn intrede gedaan, en dat betekent extra zorg en aandacht voor onze geliefde viervoeters. Als dierenliefhebber wil je natuurlijk dat jouw harige vrienden comfortabel en gezond blijven, zelfs als de temperaturen onder nul duiken. Geen zorgen, wij hebben een winterse overlevingsgids samengesteld boordevol tips om deze koude maanden door te komen.

news

De nieuwe pachtwet: dit zijn de grootste veranderingen op een rijtje!

Veranderingen zijn onvermijdelijk, en soms brengen ze een frisse bries door het vastgoedlandschap. Vanaf 1 november werd het spel van pachten in Vlaanderen herzien met het gloednieuwe Vlaamse pachtdecreet. Hieronder een overzicht van wat deze nieuwe regels nu eigenlijk betekenen.

news

Vlaamse landbouwgrondprijzen in de lift: dit zijn de opvallendste veranderingen in 2023 

news

Vlaams pachtdecreet op komst: de belangrijkste wijzigingen op een rijtje.

Eind vorig jaar kondigden de meerderheidspartijen het al aan: er is een akkoord over een Vlaams Pachtdecreet. Het voorstel van decreet ligt nu voor bij de Raad van State, en zal zonder onverwachte struikelblokken voor de zomer goedgekeurd worden door het Vlaams Parlement. Wat zijn nu de belangrijkste wijzigingen in vergelijking met de huidige Pachtwet?  We zetten ze hier op een rijtje.

news

Al je vragen beantwoord over het nieuwe asbestattest.

Tegen 2040 moet Vlaanderen asbestveilig worden. Vanaf 23 november moet er voor elk gebouw van voor 2001 dat verkocht wordt een asbestattest aanwezig zijn. Deskundigen stomen zich klaar om na de zomer asbestattesten uit te schrijven. 

news

Wat betekent de nieuwe Belgische wetgeving voor buitenlands vastgoed?

De nieuwe wet inzake de hervorming van de belasting op buitenlands vastgoed werd gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 25.02.2021. Wat moet u hierover weten?

news

Verkooprecht voor onbebouwde landgoederen: alles wat je moet weten.

Het was één van de aandachtspunten bij de hervorming van het verkooprecht op 1 januari: voor de aankoop van een ‘onbebouwd landgoed’ bleef het tarief op 10%. 

news

Op zoek naar je eigen paardenparadijs? Ontdek deze alternatieven voor paardenliefhebbers.

Een paardenliefhebber voelt zich thuis waar zijn paarden zijn. Een woning met weides dichtbij is de gedroomde locatie, maar die zijn dungezaaid in Vlaanderen. Wat zijn uw opties?

Hoeveel is mijn eigendom waard? arrow
fav-button