Menu
Sluiten
contacteer ons 053 60 65 66 contacteer ons info@horse-immo.be

Een omgevingsvergunning in agrarisch gebied!

image-banner

Het is een moeilijke opdracht om een omgevingsvergunning te bekomen voor een paardenhouderij in agrarisch gebied.

De procedure en papierwinkel is ver van voor de hand liggend. Niet alleen de infrastructuur/gebouwen maar ook de functie (bv. lesgeven en/of pensionstal) moet vergund worden.

Maar waar moet je nu op letten? Hoe pak je het het best aan?


To start with : Het College van Burgemeester en Schepenen beslist over het al dan niet toekennen van een omgevingsvergunning. Voor alle aanvragen in agrarisch gebied is er een verplicht maar niet bindend advies van het Departement Landbouw en Visserij. Dat wil zeggen dat het Departement advies verleent maar de eindbeslissing bij het college van Burgemeester en Schepenen ligt!.
 
Het zal erop aankomen het College van Burgemeester en Schepenen te overtuigen om te vergunnen. Dit kan door persoonlijke aanpak maar ook de pro-argumenten voor de omgeving op te noemen.
 
Daartoe is het belangrijk om goed gemotiveerde en gedocumenteerde vergunningsaanvragen in te dienen, met:

* Een goede situering van de eigen activiteiten en op welke manier de bouw van bepaalde infrastructuur/gebouwen nodig is voor die activiteiten.

* Voor professionele paardenhouderij, een boekhouding waaruit de administratie inkomsten en uitgaven kan nakijken en verifiëren of die gelinkt zijn aan paardenactiviteiten.

* Een oplijsting van de paarden die op een locatie gestald staan.  

Toch nog vragen?

Wij kunnen u in dit traject volledig begeleiden.

Bron: Equnews

27 AUGUSTUS 2022

Hoeveel is mijn eigendom waard? arrow
fav-button